Udang Celup Tepung

Udang Celup Tepung..





Bahan-bahan ( 2 orang )

  • Tepung jagung 1/2 cawan
  • Tepung beras 1/4 cawan
  • 1 biji telur
  • Limau nipis airnya diperahkan * tak letak..
  • Udang 20 ekor

Cara-cara

  1. Masukkan tepung2 tadi, garam secukup rasa, Gaulkan..
  2. Udang yang telah dibuang kulit & dipotong belakangnya & dibuang tahi kemudian di celup ke dalam telur & seterusnya celup ke dlm tepung...then..goreng
  3. Siap dimkn dgn sos/nasi putih/mkn mcm tu je pon sedap...

Tempahan Kek Lapis





Assalamualaikum....
hai lame bebenau tak update tentang tempahan dalam blog ini...
macam-macam telah berlaku..termasukla angin Cik M..hik..hik
malas benar akhir-akhir ini nak update blog...
ok nie nak update sikit-sikit cite-cite yang telah lepas...
nie tempahan dari member-member opis dan juga pelanggan Murni Delights...
Alhamdullilah..layan gambar yang sempat ambil..tak banyak almaklumler bulan pose lupe..hik..hik







Layan....


My Birthday..

today my birthday..
Thanks kawan-kawan yang telah wish....
thanks juga pada semua pelanggan Murni Delights
alhamdullilah bersyukur sangat kini umur saya yang ke
25 tahun...
semoga tahun nie memberi 1001 kegembiraan

kejutan yang di terima malam tadi oleh my love..
dmy love dah tido then dia letak sampul bawah bantal...
hik..hik.. nak tgok ape isi dalam dia...

lukisan dari hubby...
hik..hik

ok bye..




Order dari Nety


Kek Coklat Moist...
berat 1.5kg..

 hai entri kedua ari ini...update kek nie telah ditempah oleh nety last week 10 September untuk open house beliau...thanks nety nie 1 st time tempah ngan Murni Delights...actually yang tulisan tu pakai fondant...he..he gula icing still ada lagi tu..he..he deco yang simple-simple je..permintaan oleh nety..
ok layan gambar yang telah di update nie..



amacam kek nie ok tak..
Hiasan badam + Choc Rice + Tulisan Fondant + Love..

Komen dari Nety :
Sis Thanks buatkan kek semalam, memang sangat sedap ~ sorry last minit..



Kek Coklat Moist

assalamualaikum....
hai semua, dah lama ku tak update blog tapi alhamdullilah akhirnya dapat gak settlekan masalah ini..lepas nie bolehla kita berupdate cite...hik..hik tunggu bnyak lagi stok gambar yang tersimpan dalam kamera nie..he..he
ok tak nak cite panjang-panjang nie update order dari lyn pagi tadi..hik..hik xcited erk.. smlm beliau mesej tanya ape yang boleh tempah untuk jamuan tadika anak beliau..jadiku pun suggestkan ambil kek coklat moist yang siap potong-potong + Colour rice biar nmpak menarik almaklumla utk anak-anak...
ok layan gambar nie..actually kek nie berat 1.5kg dengan hiasan simple...

ok tak???

tetibe teringat mase hantar kek nie adib(Anak lyn) tgok kek wah cantinyer...
budak-budak mesti sukekan warna warni..he..he

bye
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follower

 

Copyright© Ezahulala