Menu Berbuka Ramadhan - 6





assalamualaikum...
hai semua..selamat pagi..
entri kali ini nak update menu-menu berbuka yang terlepas update, kabel kamera nie sudah mula buat hal pulak..entri ini untuk menu berbuka ramadhan ke 6, mesti semua pelik mane perginyer menu berbuka ramadhan yang ke 4 & 5.. ramadhan yang ke 4 tertinggal kamera di pejabat jadi tak dapatla ambil gambar menu berbuka ari itu dan ramadhan yang ke 5 kami berbuka dalam kereta semasa perjalanan pulang ke Melaka kg halaman ku..jadi untuk menu berbuka ramadhan yang ke 6 nie istimewa sikitla sebab berbuka ramai-ramai dengan ahli keluarga yang lain...antara menu-menu yang telah disediakan oleh my mum dan murni....

1. Nasi Putih
2. Ayam Panggan Ala-ala Kenny Rogers - permintaan my mum..
3. Butter Prawn - permintaan en suami
4. Sayur Campur
5. Bubur Lambuk..
6. Kurma
7. Air Bandung nyum..nyumm


Butter Prawn yang memang sedap tak rugi try resepi nie..
actually butter prawn tu 1st time buat mase bace resepi tak bace sampai habis..rpenyer kene pakai minyak yang banyak mase yang hasilkan sarang tu..murni pulak pakai minyak sikit je..he..he jadila cam gitu rupernyer..tapi hasil memang marvellouse....menjilat pinggan he..he aipp tak sopan pulak..

Sayur Campur Simple



5 comments:

Tina Othman said...

sedapnya butterprawn, tapi tak tahan makan udang, alergic =)

Murni Delights said...

he..he..sedap sgt..

ashra said...

wah...sedapnye..
ala kenny's lagi.
banyak gak juadah buka eh..

masak sebegini lagi baloi dari beli kan..

Murni Delights said...

erm.kak ash nie utk ramai2..tu yang berbaloi..kalau berdua masak sepeha je la..he..he..

Adlina Husaini said...

adui bestnya kan masak sendiri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follower

 

Copyright© Ezahulala