DNA Babi Dalam Bahan Buat Kek & Roti Secret Recipe


Berita tergempar...ha..
terkejut bila cite nie tersebar berleluasa...
dah la syarikat nie agak yang mmg femes la jugak..
terkenal dengan pelbagai kek-kek yang sedap2..
dulu2 pernah jugak mkan kek kat sni..he..he mase belum tahu info nie...
kene samak la pulak..
layan dulu tengok info yang telah diemailkan kepada saya..


ADUAN PILIHAN : DNA Babi Dalam Bahan Buat Kek & Roti Secret Recipe

Kek dan Roti pula, lepas ini apa lagi dapat tahu...
Kadang-kadang aku memang semacam tak paham, rasanya dah hampir semua
makanan kat Malaysia ini dah tak selamat dah!
kata jer Malaysia ini negara islam?
tapi persekitaran?
kedai-kedai makan pun banyak yang was-was!

Sikit-sikit buat makanan mesti nak masuk inzim babi ker? DNA babi ker!
macam wajib letak pulak dah!

Berikut kenyataan yang dikeluarkan Panel Pengesahan Halal Malaysia
Bil.14/2011:
Mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia Bil.14/2011 yang diadakan pada 12
Mei 2011 telah memutuskan permohonan Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd
( JAKIM-20100609-123757 ) adalah tidak berjaya berikutan penemuan
Deoxyribonucleic Acid (DNA) babi dalam bahan ramuan ( Whole Egg Powder dan
Whole Milk Powder ) yang digunakan syarikat tersebut.
Dua ramuan terbabit ialah ‘Whole Egg Powder’ dan ‘Whole Milk Powder.’

Syarikat tersebut adalah:
Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd ( JAKIM-20100609-123757 )
link: Penemuan DNA Babi Dalam Bahan Ramuan Syarikat Puratos Malaysia Sdn Bhd

8.
TALENTO BROWNIES CONCENTRATE SECRET RECIPE
BRAND: PURATOS
30/11/2011
-PURATOS MALAYSIA SDN. BHD.

9.
TALENTO CAKE CONCENTRATE SECRET RECIPE
BRAND PURATOS
30/11/2011
-PURATOS MALAYSIA SDN. BHD.

link:
http://203.217.178.220/ehalal/index.php?ty=directory&type=P&cari=secret%20recipe

Justeru, orang ramai dinasihatkan supaya melayari laman web
www.halal.gov.my untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai syarikat yang
memiliki SPHM.




ha terkejut lagi...!!!!!!
kandungan Dua ramuan terbabit ialah ‘Whole Egg Powder’ dan ‘Whole Milk Powder.’ agak2 nyer ape erk kegunaan ramuan tersebut..whole egg powder nie gantikan telur ke..??? masih confuse agak2 ada tak yang dapat membantu...
sekarang nie rasa takut je..macam2 yang ada campuran nie.. agak2nyer kalau ada campuran ni kek ke masakan jadi tambah sedap ke??

en suami pun mengingatkan saya untuk lebih berhati-hati memilih barang-barang untuk dibuat kek @ sebarang tempahan kerana kita jual kepada pelanggan risiko kepada penjual, bahaya juga..
Insya Allah saya akan buat yang terbaik..

2 comments:

♥Mrs.Eady♥ said...

hukhukhuk...dh la selau mkn SRnih!!hiaarraakk...nk muntah!

Murni Delights said...

he..he saya pun pernah mkan gak..
tpi rasanya mcam baru je.. sbb sblum nie ada dlm senarai halal jakim.. bila pk2 mmg nak muntah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Post

Follower

 

Copyright© Ezahulala